Second slide
Wil je een kenteken zoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct een kenteken zoeken en alle RDW voertuiggegevens inzien, autoschade achterhalen, tellerstand controleren en volledig NAP rapport ontvangen. Een kenteken opzoeken is eenvoudig, vul het nummerbord hieronder in en doe de kenteken check.

Hoeveel is mijn auto waard bij inruil?

Hoeveel is een auto waard en hoe bereken je dit? Een mooi voordeel is wel dat je dit niet zelf hoeft te berekenen. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van de RDW kentekencheck. Deze is gratis. De waarde van de auto wordt op kenteken bepaald. Je vult het kenteken van je voertuig in en vervolgens krijg je direct een heel rapport met alle informatie over de auto te zien, waaronder ook informatie over hoeveel de auto nog waard is. De standaard waarde van de auto kan dus met het kenteken worden opgevraagd, maar dit betekent niet dat je dan direct de waarde van de auto bij inruil in handen hebt. Rdw-kentekenzoeken.nl verteld je hier meer over.

 

De waarde van een auto bij inruil

De inruilwaarde van een voertuig ligt eigenlijk nooit gelijk aan de RDW dagwaarde die na de kentekencheck wordt weergegeven. De RDW neemt namelijk alle bekende gegevens van het voertuig om de waarde van de auto met het kenteken te berekenen. Helaas kan de RDW niet alles meetellen. De inruilwaarde van het voertuig kan een stuk lager liggen dan de weergegeven dagwaarde, bijvoorbeeld als je er onlangs schade mee hebt gereden die nog niet is geregistreerd of wanneer de auto in slechte uiterlijke staat verkeert. De waarde van de auto bij inruil kan natuurlijk ook wat hoger zijn dan de dagwaarde, bijvoorbeeld wanneer deze beter dan gemiddeld is, maar dit komt niet veel voor.

 

De inruilwaarde van de auto berekenen met het kenteken

De inruilwaarde van een auto berekenen met het kenteken gebeurt eigenlijk op dezelfde wijze als het berekenen van de dagwaarde via de RDW kentekencheck. Dit betekent dat er geen verschil zal zitten in de uitkomst, terwijl de inruilwaarde van de auto in de meeste gevallen wel degelijk anders is. Daarom kiezen veel mensen ervoor om de inruilwaarde van de auto zelf te berekenen aan de hand van de catalogusprijs en de afschrijving. Let er wel op dat dit uitsluitend goed uitkomt wanneer de auto in goede staat verkeerd en ook schoon wordt aangeboden voor inruil.

inruilwaarde auto bepalen

Zelf de inruilwaarde van de auto berekenen

Je kunt zelf de inruilwaarde van de auto berekenen door eerst de catalogusprijs op te zoeken van het betreffende voertuig. Vervolgens is het nodig om te kijken naar de afschrijving. De ANWB heeft hiervoor openbare lijsten die je kunt gebruiken. Voor wat oudere auto’s kan het wel erg lastig zijn om een cataloguswaarde en afschrijvingspercentage te vinden. Vervolgens is het nog goed om te kijken naar de kilometerstand. Is deze gemiddeld, dan zit je goed. Wanneer deze sterk onder het gemiddelde ligt, dan wordt de inruilwaarde hoger dan de berekening van de cataloguswaarde in combinatie met de afschrijving. Is de kilometerstand juist hoger dan gemiddeld, dan is de inruilwaarde lager. Uiteindelijk blijft het altijd een indicatie.

 

De inruilwaarde van de auto verhogen

Natuurlijk kun je zelf nog wel wat doen om de inruilwaarde te verhogen. Zorg ervoor dat alles werkt zoals het zou moeten. Vervang zaken die relatief voordelig vervangen kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een lampje. Daarnaast is de inruilwaarde hoger wanneer de auto er goed uitziet. Zorg er dus voor dat deze goed schoon is van binnen en van buiten. Hoe beter de auto eruit ziet, hoe hoger de inruilwaarde uiteindelijk zal zijn.

 

 

7,177 Comments

  1. Editor February 4, 2020 at 1:06 am

    Het rapport dat deze website biedt, bevat de volledige geschiedenis van de eigenaar en de datums waarop een voertuig is verkocht, ja, dit is beschikbaar in het rapport. Bedankt.

  2. Gene Hein February 4, 2020 at 1:05 am

    Kun je me vertellen wanneer een auto voor het eerst werd verkocht?